İletişim Başkanı Altun, "İnsani meselelere her zaman duyarlı olan Türkiye, sahadaki gerçeklikleri hem insani açıdan hem de diplomatik açıdan ele alıyor. Türkiye'nin en büyük çabası, bölgesel ve küresel barışa destek olmaktır." dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Antalya Diplomasi Forumu'na ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ukrayna-Rusya-Türkiye dışişleri bakanlarının toplantıları ile başlayan görüşmelerde dünyanın nabzı Antalya'da attı. Birçok devlet adamı, siyasetçi, akademisyen ve diplomatı bir araya getiren etkinlik, Cumhurbaşkanımızın yoğun diplomasi trafiğine eşlik etti." ifadesini kullandı.
Geniş çaplı uluslararası katılımla birbirinden önemli paneller ve toplantıların gerçekleştiği forumun geride bırakıldığını belirten İletişim Başkanı Altun, ADF2022 kapsamında Türkiye'ye gelen pek çok önemli isimle Antalya'da buluşulduğunu ifade etti.
İletişim Başkanı Altun, şunları kaydetti:
"Ukrayna-Rusya-Türkiye dışişleri bakanlarının toplantıları ile başlayan görüşmelerde dünyanın nabzı Antalya'da attı.
Birçok devlet adamı, siyasetçi, akademisyen ve diplomatı bir araya getiren etkinlik, Cumhurbaşkanımızın yoğun diplomasi trafiğine eşlik etti. Cumhurbaşkanımız son 4 günde 8 devlet başkanı, 2 başbakan, 2 uluslararası kuruluş başkanı ile bir araya geldi. Bugün ve yarın gerçekleştireceği görüşmelerle Cumhurbaşkanımız son bir haftada 14 diplomatik görüşme gerçekleştirmiş olacak. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın gayretleri sayesinde bölgesinde istikrarlaştırıcı güç olarak varlık bulan ve saygı gören bir ülke hâline geldi. Bunun en somut örneği son bir haftada gerçekleşen bu yoğun diplomasi trafiğidir.
İnsani meselelere her zaman duyarlı olan Türkiye, sahadaki gerçeklikleri hem insani açıdan hem de diplomatik açıdan ele alıyor. Türkiye'nin en büyük çabası, bölgesel ve küresel barışa destek olmaktır."
Türkiye'nin stratejik açıdan sahip olduğu etkiyi ve jeopolitik ve jeoekonomik açıdan dünyadaki önemini son bir haftadaki diplomasi trafiği ile ortaya koyduğunu belirten İletişim Başkanı Altun, ADF2022'nin bu gerçekliğin en net şekilde gösterildiği bir vitrin hâline geldiğini ifade etti.
İletişim Başkanı Altun, ülkemizin bundan sonraki dönemde de diplomatik ve stratejik açıdan dünyanın kalbinin attığı yer olacağını vurgulayarak, "Küresel sorunların tartışıldığı, uyuşmazlıkların çözüldüğü ve barışın ve istikrarın sağlandığı bir marka olmaya devam edecek.
Türkiye eskiden satranç tahtalarının kurulduğu ve savaşın ve gözyaşının hâkim olduğu coğrafyalarda tüm oyunları bozan bir aktör olarak insanı, insani değerleri ve bölgesindeki toplumları merkeze alan bir dış politika izlemeyi sürdürecek." ifadesini kullandı.
İletişim Başkanı Altun, paylaşımında şunları kaydetti:
"ADF2022 ve benzeri forumlar Türkiye olarak çıkarlar ötesi ve uluslar üstü mesajımızı paylaştığımız platformlar olmaya devam edecek.
Türkiye, küresel anlamda barışın ve adaletin güvencesi ve mazlumların ve mağdurların sesi olmayı sürdürecek. Daha önceki forumlarda da olduğu gibi küresel çoksesliliğin şeklen değil aslen yaşandığı toplantılar yine ülkemizde yapılacak. Küresel sorunlara çözüm için yeni fikirler ve yeni sesler bu topraklarda yeşerecek.
Bu vesileyle #ADF2022 toplantısında emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve bu toplantıların yeni forumların önünü açmasını ve hayırlara vesile olmasını diliyorum."