Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) üyeleri, dünyanın en önemli elektronik sanayi kuruluşlarından ASELSAN’ın Yenimahalle’deki Macunköy tesislerini gezdi. GGYD’liler tesislere ve üretim aşamasına hayran kaldı.
Yeni dönemde Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına ağırlık veren GGYD yönetimi, bu kapsamda üyelerini Türkiye’nin Ar-GE üssü ASELSAN’ın tesislerini gezdirdi. M.Nezih Allıoğlu başkanlığındaki işadamı heyetine yaklaşık bir saat süren gezi öncesi, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Serdar Bayar ve Kurumsal İletişim Şefi Şule Zilcioğlu tarafından şirketle ilgili bilgi verildi. 1975 yılında TSK’nın haberleşme cihaz ihtiyacının karşılanması amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerini Geliştirme Vakfı tarafından Türk milletinin bağışlarıyla kurulan ASELSAN’ın temel görevinin haberleşme ve bilgi teknolojileri konusunda üretim yapmak olduğu ifade edildi. Bu yıl kuruluşunun 41. yılını kutlayan ASELSAN’ın yurtdışı ve yurtiçinde çalıştığı iştirak şirketleri bulunduğunu anımsatan Serdar Bayar, “Üretimin yüzde 52’si Türk Silahlı Kuvvetleri’ne veriliyor” dedi.
GGYD’liler Üretim Tesislerini Gezdi
GGYD Başkanı M. Nezih Allıoğlu ise ASELSAN’ın Ar-Ge ve markalaşma konusunda geldiği noktanın gurur verici ve diğer kuruluşlara örnek olduğunu söyledi. Teknolojik derinliği ve yoğunluğu itibariyle ülkemizin en büyük AR-GE üssü olan ASELSAN’ın AR-GE’ yi inovasyona dayalı ürüne dönüştüren yüksek kabiliyete sahip köklü bir kuruluş olduğunu vurgulayan Allıoğlu, bunun yarınlarımız için önemine işaret etti. GGYD’liler, tanıtım sunumunun ardından Aselsan’ın üretim yerlerine davet edildi. Haberleşme cihazları grubu, savunma sistem teknolojileri grubu ve radar, elektronik harp ve istihbarat sistemlerinin bulunduğu Macunköy Tesisleri’ni gezen genç girişimciler tesislere ve üretim aşamalarına hayran kaldı.
Çalışanların Çoğu Mühendis Ve Doktoralı
ASELSAN’da çalışanların yüzde 60’dan fazlasının mühendis olduğuna dikkat çeken Serdar Bayar, kurumun eğitime çok önem verdiğini ve çalışanlarını bu konuda teşvik ettiğini belirtti. Bu kapsamda şirkette halen doktorası bitmiş 168 mühendis, yüksek lisans ve doktorası devam eden 250’ye yakın mühendis bulunuyor. ASELSAN’ın 36 üniversiteyle çalıştığını da söyleyen Serdar Bayar, ayrıca 363’ü KOBİ olmak üzere 441 alt yüklenici ile çalıştıklarını bildirdi.