İsviçre'de kebap satışının yasaklanması için başlatılan kampanyayı, Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas “mutfakta ırkçılık” olarak nitelendirdi.
İsviçre’de kebap satışının yasaklanması için başlatılan kampanyaya gastronominin merkezi Gaziantep’ten tepki geldi. Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, kebap karşıtı kampanyayı, “mutfakta ırkçılık” olarak nitelendirdi.
İsviçreli gazeteci Daniel Graf’ın ortaya attığı kebap satışının yasaklanması talebi, aşırı sağcı parti SVP’den de destek buldu. “İsviçre gıda kültüründe kebap yok” gerekçesiyle başlatılan kampanyaya, UNESCO’nun geçtiğimiz yıl gastronomi dalında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil olan Gaziantep’ten tepki geldi. Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, onlarca çeşidiyle Türk mutfak kültürünün önemli bir ürünü olan kebabın tüm dünya tarafından sevilerek tüketildiğini söyledi.
KEBAP LEZZETTİR, SAĞLIKTIR
Eyyüp Kavas, Türkiye’nin en büyük kervansaray oteli olan Şirehan Otel’de, kıyma, kuşbaşı, patlıcan, altı ezmeli gibi klasik kebapların yanında keme, yenidünya, sarımsak ve ayva kebabı gibi 30’un üzerinde kebap çeşidi ile hizmet verdiklerini söyledi. Kebap denilince Türkiye’nin dolayısıyla da Gaziantep’in akla geldiğini ifade eden Eyyüp Kavas, “Gaziantep olarak dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahibiz. Yüzyılların lezzet birikimi olan kebaplarımız tüm dünya tarafından sevilerek tüketilmektedir. Gaziantep’e özellikle kebap yemek içen gelen yabancı turist sayısı azımsanmayacak kadardır. Çünkü kebap, lezzettir, sağlıktır” dedi.
ANLAMSIZ KAMPANYA
Tüm dünyanın severek tükettiği bir yemeğin İsviçre tarafından yasaklanmak istenmesine bir anlam veremediklerini vurgulayan Şirehan Group Başkanı Eyyüp Kavas şöyle devam etti:
“İsviçre mutfak kültüründe kebap olmadığı gerekçesi ile kebap satışının yasaklanmak istenmesini anlamak son derece güç bir olay. Kültürler birbiriyle etkileşir. Hele hele ulaşım ve iletişim imkânlarının son derece geliştiği, küreselleşen dünyanın küçük bir köy olarak görülmeye başlandığı günümüzde kültürel etkileşimin önüne geçmek mümkün değildir. Bizim yemek kültürümüzde olmayan pizza ve fast food gıdalar da ülkemizde yaygın bir şekilde satılmaktadır. Bundan da kimse rahatsızlık duymamaktadır. İsviçre’de başlatılmak istenen kampanya ancak, mutfakta ırkçılık olarak nitelendirilebilir.”
DANİEL GRAF’A DAVET
Eyyüp Kavas, kebabın yasaklanması kampanyasının fikir babası olan gazeteci Daniel Graf’ı da kebap diyarı Gaziantep’e davet etti. Eyyüp Kavas, “Gazeteci Daniel Graf’ı dünyanın lezzet başkenti Gaziantep’e davet ediyoruz. Gaziantep’e gelsin, kendisini misafir edelim. Eğer buraya gelir ve lezzetlerimizi tadarsa, kebabın yasaklanması gibi bir kampanyanın ne kadar yanlış olduğunu anlayacaktır” şeklinde açıklamada bulundu.
İsviçre’de kebap satışının yasaklanması için başlatılan kampanyaya gastronominin merkezi Gaziantep’ten tepki geldi. Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, kebap karşıtı kampanyayı, “mutfakta ırkçılık” olarak nitelendirdi.
İsviçreli gazeteci Daniel Graf’ın ortaya attığı kebap satışının yasaklanması talebi, aşırı sağcı parti SVP’den de destek buldu. “İsviçre gıda kültüründe kebap yok” gerekçesiyle başlatılan kampanyaya, UNESCO’nun geçtiğimiz yıl gastronomi dalında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil olan Gaziantep’ten tepki geldi. Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, onlarca çeşidiyle Türk mutfak kültürünün önemli bir ürünü olan kebabın tüm dünya tarafından sevilerek tüketildiğini söyledi.
KEBAP LEZZETTİR, SAĞLIKTIR
Eyyüp Kavas, Türkiye’nin en büyük kervansaray oteli olan Şirehan Otel’de, kıyma, kuşbaşı, patlıcan, altı ezmeli gibi klasik kebapların yanında keme, yenidünya, sarımsak ve ayva kebabı gibi 30’un üzerinde kebap çeşidi ile hizmet verdiklerini söyledi. Kebap denilince Türkiye’nin dolayısıyla da Gaziantep’in akla geldiğini ifade eden Eyyüp Kavas, “Gaziantep olarak dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahibiz. Yüzyılların lezzet birikimi olan kebaplarımız tüm dünya tarafından sevilerek tüketilmektedir. Gaziantep’e özellikle kebap yemek içen gelen yabancı turist sayısı azımsanmayacak kadardır. Çünkü kebap, lezzettir, sağlıktır” dedi.
ANLAMSIZ KAMPANYA
Tüm dünyanın severek tükettiği bir yemeğin İsviçre tarafından yasaklanmak istenmesine bir anlam veremediklerini vurgulayan Şirehan Group Başkanı Eyyüp Kavas şöyle devam etti:
“İsviçre mutfak kültüründe kebap olmadığı gerekçesi ile kebap satışının yasaklanmak istenmesini anlamak son derece güç bir olay. Kültürler birbiriyle etkileşir. Hele hele ulaşım ve iletişim imkânlarının son derece geliştiği, küreselleşen dünyanın küçük bir köy olarak görülmeye başlandığı günümüzde kültürel etkileşimin önüne geçmek mümkün değildir. Bizim yemek kültürümüzde olmayan pizza ve fast food gıdalar da ülkemizde yaygın bir şekilde satılmaktadır. Bundan da kimse rahatsızlık duymamaktadır. İsviçre’de başlatılmak istenen kampanya ancak, mutfakta ırkçılık olarak nitelendirilebilir.”
DANİEL GRAF’A DAVET
Eyyüp Kavas, kebabın yasaklanması kampanyasının fikir babası olan gazeteci Daniel Graf’ı da kebap diyarı Gaziantep’e davet etti. Eyyüp Kavas, “Gazeteci Daniel Graf’ı dünyanın lezzet başkenti Gaziantep’e davet ediyoruz. Gaziantep’e gelsin, kendisini misafir edelim. Eğer buraya gelir ve lezzetlerimizi tadarsa, kebabın yasaklanması gibi bir kampanyanın ne kadar yanlış olduğunu anlayacaktır” şeklinde açıklamada bulundu.