Öne Çıkanlar tsk CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut palandöken şehit CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan kurban bayramı Hakkari binali yıldırım PENÇEKİLİT Operasyonu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Barış Pınarı Bölgesi deprem

Gaziantep Ve İstanbul Dünyanın "Öncü Akıllı Şehirleri" Listesinde

Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum) 36 Öncü Akıllı Şehir'i açıkladı. Dünyanın öncü akıllı şehirleri arasında Gaziantep ve İstanbul yer aldı.

Son yıllarda Türkiye'nin yeni ihracat merkezi haline gelen Gaziantep'in yeni açılan üretim tesisleri ve belediyenin teknolojinin son gelişmelerden yararlandığı biliniyor. Ancak özellikle ulaşım ve trafik sorunlarının giderek kötüleştiği İstanbul'un sözkonusu listede yer alması soru işaretleri yarattı.

Dünya Ekonomik Forumu'nun 36 Öncü Akıllı Şehir'i şu isimlerden oluştu: Apeldom (Hollanda), Barselona (İspanya), Bengaluru (Hindistan), Belfast (İngiltere), Bilbao (İspanya), Bogota (Kolombiya), Brasilya (Brezilya), Buenos Aires (Arjantin), Chatanoga (ABD), Kordoba (Arjantin), Daegu (Güney Kore), Dubai (BAE), Tekwini (Güney Afrika), Feritabad (Hindistan), Gaziantep (Türkiye), Hamamatsu (Japonya), Haydarabad (Hindistan), İndore (Hindistan), İstanbul (Türkiye), Kaga (Japonya), Kakogawa (Japonya), Kampala (Uganda), Karlsruhe (Almanya), Leeds (İngiltere), Lizbon (Portekiz), Londra (İngiltere), Maebaşi (Japonya), Manila (Filipinler), Medellin (Kolombiya), Melbourne (Avustralya), Mexico City (Meksika), Milano (İtalya), Moskova (Rusya), Newcastle (Avustralya), San Jose (ABD), Toronto (Kanada)

AKILLI ŞEHİRLER İÇİN TAVSİYELER

Dünya Ekonomik Forumu'nun "Akıllı Şehirlerin Yönetimi" başlıklı raporunda, şehir yönetimlerine şu tavsiyelerde bulunuldu:

"-Şehir paydaşlarının, Sanayi 4.0 teknolojilerinin sorumlu bir şekilde kullanılmasını sağlamak için yönetişim boşluklarını ele almak üzere harekete geçmesi gerekiyor.

–Şehir yöneticileri vatandaşlarının mahremiyeti, güvenliği ve bilgi işlem teknolojilerine erişilebilirliği ile şehirlerinin sürdürülebilirliği ve verimliliği için ciddi riskler oluşturan akıllı şehir yönetişimlerindeki önemli boşluklarla ilgilenmelidir.

–Ulusal ve bölgesel politika yapıcılar, ulusal düzeyde yayınlanan rehberlik ve düzenlemelerin küresel en iyilerle uyumlu olmasını sağlamak için yerel yönetim ve akıllı şehir gündemi ile ilişki kurmalıdır. Yerel düzeyde bulunan kapasite kısıtlamaları, gerekli politikaların doğrudan uygulanması veya kaynak sağlanması için üst düzey hükümetlerden daha fazla destek gerektirebilir.

-Sivil toplum kuruluşlarının yerel yönetime daha fazla kapasite ve beceri sağlamada önemli bir rolü vardır.

–Teknoloji satıcıları ve özel şirketler, yönetişimlerini en etkili küresel standartlara getirmeye yardımcı olmak için kamu yetkilileriyle birlikte çalışmalıdır.

-G20 Küresel Akıllı Şehirler İttifakı, politika değerlendirmelerinin gösterdiği boşlukları ele alan politikalar geliştirme ve yürürlüğe koyma teklifleri üzerinde 36 Öncü Şehir ile birlikte çalışmaya devam etmektedir. Rapor çok daha geniş bir düzeyde ve daha derinlemesine bir eyleme ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Bu rapor ve politika yol haritası, teknolojilerin sorumlu ve etik kullanımını geliştirmeye yönelik yolculukta bir başlangıç noktası olarak kullanılmalıdır.

-Şehirlerin bugün gerçekleştirdiği eylemler, geleceğin eşitlik merkezli, veri odaklı, dijitale hazır ve dayanıklı akıllı şehirlerinin oluşturulmasına yardımcı olabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.