Öne Çıkanlar palandöken deprem tsk cumhurbaşkanı erdoğan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk recep tayyip erdoğan binali yıldırım Kuşadası Belediyesi Haberleri pkk kurban bayramı tüik

Erdoğan ve Yıldırım Gemi Uğurlama Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Tuzla’da görevlerine uğurlamak üzere Gemi Uğurlama törenine katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya  nüfusunun 5'te birinin hala elektriğe ulaşamadığını söyledi.  Burada yapılan gemilerin insanların en temel ihtiyaçlarını karşıladığını kaydeden Erdoğan, “Gemilerimiz elektrik üreterek ihtiyacı karşılayacak. Ülkemizdeki enerji yatırımlarını çeşitlendirme suretiyle yakından takip ettiğimiz bu şirketi ayrıca tebrik ediyorum. Türkiye'nin en büyük sorunu kendini doğru bir şekilde anlatamamaktır. Bunun asıl sebebi Türkiye'nin sahip olduğu benzersiz özelliklerdir. Bunca sorunla, bunca ekonomik aynı anda var olabilir dünyada bunu pek de bilemiyorum” diye konuştu. 

15 Temmuz askeri darbe girişiminden Türkiye’yi tanımayanlara mesaj veren Cumhurbaşkanı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemizi ve milletimizi derinlemesine tanımayan birisinin Türkiye'ye baktığında gördüğü manzara şudur: Terör örgütlerinin hedef aldığı, Suriye ve Irak'taki gelişmelere müdahil olan, kriz alanlarıyla iç içe bir ülke. Darbe girişimine maruz kalmış bir ülke. Türkiye sadece bundan ibaret bir ülke değil. Bu fotoğraf madalyonun bir yüzü. Diğer yüzünde ise, Türkiye her gün dünya çapında projelerin açılışını yapan, yenilerini üreten, hedeflerinden uzaklaşmayan, büyüyen, güçlenen ülke. 15 Temmuz'da darbe oldu, ertesi gün yastık altındaki döviz piyasaya çıktı. Merkez Bankası piyasaya döviz sürmedi. Vatandaşım dövizlerini piyasaya sürdü.”

-"AVRASYA TÜNELİNİ AÇIYORUZ"-

Boğaz'ın altında Avrasya Tüneli'nin açılışını önümüzdeki ay açacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı şu ifadeleri kullandı:
“Darbe girişiminden hemen önce Osman Gazi Köprüsü'nü hizmete açtık. Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açtık. İstanbul'daki havalimanımızın ilk etabını 2018'de açıyoruz. 28 stat projemiz var. 6,5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılmasını hedefleyen kentsel dönüşüm projemiz var. İnsansız hava araçlarını silahlı üreten projelerimiz var. Bizim farkımız bu şekilde her biri tek başına başka bir ülkeyi dizleri üzerine çökertecek sorunlarla, her ülkeyi abad edecek projeyi  aynı anda üstesinden gelecek ülkedir. Uluslararası yatırımcıların önemli bölümü bu gerçeği gördüğü için yatırımları artırarak sürdürüyor. Uluslararası yatırımcıların güvendiği Türkiye'ye kendi iş adamlarımızın dört elle sarılmaması sadece onlara kaybettirir.”

-"TERSANE KİRA SÜRESİ 49 YILA ÇIKARILDI"-

Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım da, “Tersanelerimizin kira sürelerini 49 yıla çıkardık, bunların yıllık kira ödemelerini de indirdik” açıklamasında bulundu. Konuyla ilgili düzenlemenin haftaya yürürlüğe gireceğini söyleyen Başbakan Yıldırım,  “Artık Türkiye'deki bütün yatların Türk bayrağına geçmesinin önünü açmış olduk" dedi.

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dünya nüfusunun 5'te birinin hala elektriğe ulaşamadığını düşünürsek çok önemli sosyal sorumluluğu da yerine getiriyor. Burada yapılan gemiler insanların en temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Türkiye son 14 yılda, bir Türkiye'yi  üçe katlamadı, küresel dış yardımlarda da dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girdi. 3 milyar dolar kadar destek oluyor, onların sorunlarının azalması için katkı sağlıyor. Biz de bu kriz sürecinde bazı tedbirleri alıyoruz. Üç önemli karar aldık. Uluslararası gemi siciline kayıttan dolayı sıkıntılar vardı. Armatörlerimizin kayıtlarıyla ilgili sorunlarını çözdük. Tersanelerimizin kira sürelerini 49 yıla çıkardık, bunların yıllık kira ödemelerini de indirdik. 'Artık ben Türkiye'nin kıyılarında yabancı bayraklı gemiler dalgalansın istemiyoruz' dediniz. Önümüzdeki hafta düzenlememiz yürürlüğe girecek. Artık Türkiye'deki bütün yatların Türk bayrağına geçmesinin önünü açmış olduk.”

Yıldırım, bugün Türkiye’de  185 bin gemi adamının yetiştirildiğini belirterek,  “Dünyanın önde gelen ülkelerinin de önüne geçtik, Çin'den sonra geliyoruz. Gemi adamı yetiştirme konusunda 110 tane eğitim kurumu kurduk. Üniversite, fakülte, meslek okulu, kurslar var. 2016 yılında deniz yoluyla taşınan araç sayısı da 330 bine çıktı. Geçtiğimiz 14 yıl içerisinde Türkiye'nin deniz ticaret gücü de 9 milyon ton filomuz varken, 29 milyonun üzerine çıktı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.