TRT Diyanet ekranlarında yayınlanan Yeni Güne Merhaba isimli programa konuk olan Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya canlı yayında tüm izleyicileri göz yaşlarına boğdu.
Bizim Çocukluğumuzda Var Yoktu, Yok Vardı...
Yoksul bir ailede dört kardeşten biri olarak dünyaya gelen Alişan Kapaklıkaya, "Bizim çocukluğumuzda var yoktu, yok vardı" sözleriyle çocukluğunda yaşadığı ibret dolu olayı anlattı. Sosyal medyada "Siyah Pantolon" olarak yayılan hikaye ile Kapaklıkaya adeta tüm Türkiye'yi gözyaşlarına boğdu. Küçük kardeşi Rafet'e babasının durumunun olmaması nedeniyle pantolon alamadığını ve sonrasında yaşananları anlatırken stüdyodaki herkes duygusal anlar yaşadı.
Video Sosyal Medyada Paylaşım Rekoru Kırdı
Siyah pantolon hikayesi ile izleyicileri geçmişte bir yolculuğa çıkaran Alişan Kapaklıkaya'nın yaşamış olduğu hikaye sosyal medyada kısa sürede paylaşım rekoru kırdı. "Bizde bulamadığı neyi cep telefonlarımızda arıyor çocuklarımız? Huzuru arıyor. Çocuklarımızı köşe başlarında kötü yollara düşürmek için bekleyen insanlar neden ana-babaların bazılarından daha güler yüzlü davranıyorlar?" diyerek yaşantısı üzerinden günümüz gençlerinin mutsuzluklarına dair tespitlerde bulunan Kapaklıkaya ebeveynlerin çocuklarına sevgisini göstermekten çekinmemeleri gerektiğini dile getirdi.
Kızı Kanser Tedavisi Görüyor
Çocuk yaşta kardeşini kaybeden Kapaklıkaya'nın kızı da şu an kanser tedavisi görüyor. Kapaklıkaya, yayında "Benim küçük kızım kanser, tedavi görüyor ve ben evladımın yanındayım. Sağken söylüyorum, onun gözlerine bakıp sevdiğimi söylüyorum." derken göz yaşlarını tutamadı.
Alişan Kapaklıkaya Kimdir?
Alişan Kapaklıkaya 1962 yılında Eskişehir Sivrihisar’da dünyaya gelmiştir. 4 kardeş olan Kapaklıkaya yoksul bir ailenin evladıydı.
Alişan Kapaklıkaya 1981 – 1985 yıllarında Marmara Üniversitesinden mezun oldu. 1985 – 2000 yılları arasında Adana Merkez’de bulunan liselerde öğretmenlik yaptı. Aynı zaman da 1987 – 1992 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 2000 yılında NLP ile tanıştı. NLP ve eğitimi öğrеnmеk Konusun da uzmаnlık alarak uluslarası аlаnlаrdа çаlışmаlаr yaptı. NLP’nin insan yaşamına getirdiği kaliteyi fark etti.
Araştırmalarında derinleştikçe bizim türkülerin yabancıların sazıyla söylenemeyeceğini anladı. Öğrendiklerini önce kendi hayatına uyguladı. Etkili olduğunu anlayınca eğitimlere başladı.
Alişan Kapaklıkaya’nın eserleri nelerdir?
Sen Hiç Kendini Yaşadın mı?
Bunları Kimseye Anlatmamıştım
Aramızda Kalsın
İçinizdeki Uyuyan Güzeli Uyandır
Sevgi Bahçesinin Bahçıvanı
Yüreğime Dokunan Eller
Kalbime Girmeden Beynimde İşin Ne?