Öne Çıkanlar palandöken deprem tsk cumhurbaşkanı erdoğan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk recep tayyip erdoğan binali yıldırım Kuşadası Belediyesi Haberleri pkk kurban bayramı tüik

TÜSİAD

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Yarışması 2015-2016 Dönemi’nin ödülleri Sabancı Center'da sahiplerini buldu.

“TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” Yarışması’nın 2015-2016 dönemi sonuçları, bugün gerçekleştirilen büyük finalde belli oldu. , 3.195 üniversite öğrencisinin İş fikirlerinin yarıştığı süreçte birinciliği, Otizm hastalarına yönelik projeleri ile OTSİMO ekibi ikinciliği, platin grubu metallerin saflaştırılmasını konu alan projeleri ile MC365 Ekibi, genç tasarımcıları kadın giyim markalarıyla buluşturan NUYAP ekibi ise üçüncülüğü elde etti.

Bu yıl kendi rekorunu egale ederek 3.195 üniversite öğrencisinin başvurduğu ve başvuran adayların ekip halinde iş fikirleri ile yarıştıkları bir fikir yarışması olan yarışma Sabancı Center’da yapılan Ödül Töreni ile sona erdi. Ödül Töreni’ne yarışmaya katılan gençlerin yanı sıra, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, gençlere projelerinde rehberlik yapan TÜSİAD üyeleri ve girişimcilik ekosisteminin önde gelen pek çok ismi de katıldı.

Törenin açılış konuşmasını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes gerçekleştirirken, Yarışmanın final jürisini, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Erhan Erkut, Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO’su Ömer Aras ve Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Nazlı Boyner oluşturdu.

 Jürinin yaptığı değerlendirme neticesinde finale kalan 5 finalist ekip iş fikri sunumlarını gerçekleştirdi. Jüri değerlendirmesinin ardından sırasıyla 75.000 TL, 50.000 TL ve 25.000 TL’lik ödüllere layık görülen üç iş fikri açıklandı. Ödül töreninde, TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Yarışması’nın 2015-2016 döneminde en çok başvuru alınan ilk üç üniversiteye (İzmir Ekonomi Üniversitesi, Fırat Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi) birer plaket verildi.

 

 

TÜSİAD olarak, girişimci olmak isteyen gençlerin peşinde olduklarını söyleyen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran- Symes, “TÜSİAD olarak, Bu Gençlikte İŞ Var! Yarışması’nda temel hedefimiz, girişimci gençlere iş fikirlerini hayata geçirmelerini kolaylaştıracak kapılar açmak. Başarılı, ilham verici, yol gösterici, sorgulayıcı, başkalarını harekete geçiren TÜSİAD kimliğimiz ile gençleri etkilemek, geleceği bu gözle oluşturmalarını sağlamak istiyoruz. Girişimcilerin kurduğu bir kurum olarak girişimcilik ruhunu gençlerimize aşılamak ve girişimciliği bir kariyer hedefi olarak benimsemelerini sağlamak istiyoruz. Yarışma kapsamında gençler iş planı oluşturmaktan networking fırsatlarına uzanan gerçek bir iş hayatı deneyimi yaşıyor; TÜSİAD üye rehberleri ile yüzyüze çalışma imkanı yakalıyor, risk almadan, maddi bir kayıp yaşamadan süreç deneyimine ortak oluyorlar. Proje, ekiplere rehberlik eden 14 TÜSİAD üyesi açısından da çok değerli. Hepsinin görüşü şu noktada birleşiyor: Biz onlara bilgi aktarırken, onlardan da pek çok konuda bilgi alabiliyoruz. Gençlerin bakış açıları, yeni dönemin ihtiyaçları ve beklentileri adına biz iş insanlarına ışık tutuyor. Bununla beraber yarışma kapsamında karşılaştığımız iş fikirleri yalnızca gelir elde etme hedefli değil, pek çok sosyal proje başvurusu da aldık. Bu durum gençlerimizin girişimcilik ruhuna sahip olmalarının yanı sıra sosyal bilinçlerinin de yüksek olduğuna işaret ediyor. Bugüne dek projemize destek olan tüm üyelerimize ve girişimcilik ekosistemindeki tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, bu süreç deneyimine ortak olan tüm gençlerimizi yürekten tebrik ediyorum.” İfadelerini paylaştı.

 

Birincilik ödülü kazanan “OTSİMO” adlı projenin yine aynı adlı grubu oluşturan Hasan Zafer Elcik, Sercan Değirmenci, Can Dörtkardeşler’in İş Fikri: Otizm üç yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren, beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır.. The Autism Society’nin verilerine göre, dünya üzerinde otizmli sayısı toplam nüfusun %1,5’ine tekabül etmekte ve bu rakam tüm kanser türlerindeki hastaların üç katından daha fazladır. Otizmin neden kaynaklandığı bilinmemektedir. Bu nedenle tıbbi çözümü yoktur. Otizmin bugün için kabul edilen en önemli tedavi aracı, erken ve yoğun eğitimdir. Dünyada ve Türkiye’de otizm tanısı olan çocuklar yeterli eğitim alamamaktadırlar. Bunun başlıca sebepleri; “Otizm eğitiminin çok pahalı olması,  Devlet desteğinin ve otizm okullarının yetersiz kalması ve Özel eğitmen ve yetişmiş kişilerin (dil, davranış terapisti vb.) azlığı”dır.

Çözüm otizm eğitimini tablet bilgisayarlar üzerinden mobil olarak vermektir. Otsimo, otizm sendromlu çocuklara ücretsiz eğitsel oyunlar ve bu çocukların ailelerine büyük veri analizine dayalı kontrol imkanı sunan mobil bir platformdur. Otizmli çocukların yoğun ve kaliteli bir eğitim almaları için çocuklara gereken ve eksik kalan eğitimin tablet bilgisayarlar aracılığıyla evde verilmesini amaçlar.

Otsimo, “Otsimo Çocuk” ve “Otsimo Aile” olmak üzere iki ayrı mobil uygulamadan oluşur. Çocuklar için ücretsiz eğitim. Otsimodaki eğitsel oyunlar tamamen ücretsiz olarak indirilip kullanılabilir. Otizm eğitiminin pahalı olması sorununu çözmektedir. Veliler için ulaşılabilir fiyatlandırma. Otsimo’da eğitim tamamen ücretsizken ailelere verilen raporlar aylık abonelik sistemiyle ücretlendirilir. Kendi kendine uygulanabilir. Çocuklar öğretmene ve başlarında biri durmasına gerek kalmadan eğitsel oyunları kendileri oynayıp öğrenebilir. Mobil: Bu sayede herhangi bir yerde fiziki şartlara (okula veya özel bir odaya) ihtiyaç duymadan eğitim sürdürülebilir kılınmıştır. Otizmli çocuklar eğitime ortalama 5-15 dakika arasında odaklanabilirken, tablet kullanırken bu süre 45-50 dakikaya kadar çıkabilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.