Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, sağlığımız için bal kabağını yemeklerde kullanmamız gerektiğini açıkladı.
Bal kabağı A vitamini deposudur, kalori miktarı düşük ve liften zengin olan bal kabağı önemli oranda demir içerdiğini söyleyen İpek Ağaca Özger, eğer sofralarımıza bal kabağı koyma alışkanlığımızı yoksa en erken zamanda bunu alışkanlık haline getirmememiz gerektiğini de savunuyor. Ayrıca potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir minerallerinden zengin olan bal kabağının faydaları saymakla bitmiyor.
Yemeklerinize Bal kabağı Ekleyin
Özellikle de mevsiminde kullanmakta fayda olan bal kabağı, birçok tarifle sofralarımızı renklendiriyor. Bal kabağı değince çoğu insanın aklına kabak tatlısı gelir. Oysaki tencere veya fırında pişen her türlü sebze yemeklerinde, kurubaklagil yemeklerinde, et, tavuk, hindi yemeklerinde, mezelerde de rahatlıkla kullanılabilir.
Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger bal kabağının sağlık üzerindeki faydalarını şu şekilde sıralıyor:
- Yüksek lif içermesi kabızlığı önlemeye yardımcıdır. Sindirim sistemi dostudur.
- A vitamini ve E vitamin içeriği yüksektir. Göz sağlığı, hücre ve deri yenilenmesinde etkilidir.
- Çok güçlü bir antioksidanttır. Kanser hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir.
- Potasyum içeriği çok yüksektir. Dolayısıyla hipertansiyona karşı koruyucudur.
- Çekirdeği prostat sağlığı için etkilidir.
- Beta karoten içeriği en yüksek olan sebzedir. Bağışıklık sistemini güçlendirmede etkilidir.
Sağlığınız İçin Bal Kabağı
Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, sağlığımız için balkabağını yemeklerde kullanmamız gerektiğini açıkladı.
26 Kasım 2016 Cumartesi 13:53