Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk cumhurbaşkanı erdoğan abd AİLE kılıçdaroğlu terörist çin CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar deprem Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer

Kanser Savar Besinler

Yanlış beslenme, kanserin yanı sıra birçok hastalığı tetikliyor. Kanserden korunmak için sağlıklı beslemenin önemini vurgulayan Hastane Derindere Beslenme ve Diyet Uzmanı Meltem Şeniz Toksoy, kanser savan besinler hakkında bilgiler verdi.

Çağın hastalığı olan kanseri birçok çevresel etkinin yanı sıra yanlış beslenmede önemli ölçüde etkiliyor. Kanserden korunmak için önerilerde bulunan Toksoy, dikkat etmemiz gerekenleri şöyle sıraladı:
 

  • İdeal ağırlığınızı koruyun. Koruma konusunda problem yaşıyorsanız mutlaka bir uzmanın kontrolünde beslenme programınızı gözden geçirin ve egzersizi hayatınıza dahil edin.


 
  • Lifli gıdalarla beslenin.
  • Nitrit, nitrat gibi katkı maddeleri içeren şarküteri ürünlerinden (özellikle füme etler), salamura, turşu gibi aşırı tuzlanmış yiyeceklerden uzak durun.
  • Total yağ alımını azaltmak için yağlı et ve kızartmaları beslenme programınızda en aza indirin. Kırmızı etten gelen günlük enerjiniz yüzde 10’un üzerine çıkmamalı. Mümkünse buğulama yöntemiyle pişirilen balık tüketin.

  • Kızartma, kavurma, mangal gibi dumanlanmış yöntemlerle yapılan yiyecekleri yemeyin.
  • Çay ve kahveden vazgeçmeyenlerdenseniz şeker yerine pekmez, bal gibi tatlandırıcıları kullanmayı deneyin.
  • Alkol, sigara ve katkı maddelerinden uzak durun.
 
Bu Besinleri Hayatınıza Dahil Edin
  • Diyetinize karnabahar, brokoli, marul, kıvırcık, salatalık, pazı, asma yaprağı, karnabahar, pırasa, lahana, ıspanak, Brüksel lahanası gibi hardallı sebzeleri ekleyin.

  • Turunçgiller, havuç ve domatesi daha fazla tüketerek vücudunuzun C, E ve A vitaminleri ve Selenyum ihtiyacını karşılayın.
  • Kurubaklagil ve yağlı tohumları daha sık tüketin.
  • Leblebi, kestane, badem, fındık, fıstık, ceviz gibi kuruyemişleri sağlıklı atıştırmalıklar olarak hayatınıza dahil edin.

  • Beyaz ekmek yerine tam buğday, kepekli ve çavdarlı ekmek tüketin.
  • Sarımsak, soğan, arpacık soğan, nane, şalgam, turp,  tere, roka, biber, bakla, kabak, bamya, mantar, patlıcan, enginar, maydanoz, gibi sebzeleri sık sık tüketin.
  • Yağsız peynir, çökelek, yoğurt gibi süt ürünlerini sofranızdan eksik etmeyin.


 
  • Meyve yemeği alışkanlık haline getirin. Özellikle portakal, greyfurt, limon, elma, armut, ayva, erik, böğürtlen, kızılcık, kiraz, vişne, çilek, kavun, karpuz, üzüm, incir, nar, dut, muz, hurma, yeni dünya gibi her renkten meyveyi mevsimine göre tüketin.
 
 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.