Öne Çıkanlar deprem tsk cumhurbaşkanı erdoğan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk recep tayyip erdoğan palandöken binali yıldırım pkk Kuşadası Belediyesi Haberleri tüik şehit

Bebeğinizle Seyahat Ederken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Liv Hospital Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Gönen, Ramazan Bayramı tatili yaklaşırken ebeveynlere bebekle tatil ve seyahat hakkında bilgi verdi.

Yrd. Doç. Dr. İsmail Gönen, bebekleri ile seyahat edecek ebeveynleri son bir ay içinde muayene olmadıysa tatile çıkmadan önce doktoru ile görüşmeleri konusunda uyardı. Seyahat öncesinde ani değişiklikler (memeden kesme, tuvalet eğitimi vs.) yapılmamasın öneren Gönen, “Seyahatiniz toplu taşımacılıkla ise yolcu sayısının az olduğu, otomobilleyse de trafiğin yoğun olmadığı saatlerde olmasına dikkat edin. Eğer bebeğinizde arabada uyuma alışkanlığı varsa yola çıkışı onun uyku saatlerine getirin, eğer araçlarda uyuyamıyorsa o zaman onu uyutup sonra yola çıkmalısınız” ifadelerini kullandı.
 

Gönen, “Bebeği Araçta Yalnız Bırakmayın”
Gönen, mola konusunda ise sıcak havalarda yapılan uzun seyahatlerde her iki saatte bir mola verilmesi gerektiğini belirtti. Bebeğin koltuğuna oyuncaklarının yapıştırmasını öneren Gönen, 10 santimden uzun olmayan bağlarla bağlanmasını da hatırlattı. Gönen, “Bebeği sıcak veya ılık havalarda asla park ettiğiniz araçta yalnız bırakmayın, pencereler açık bile olsa arabada ısı tehlikeli boyutlara yükselebilir” dedi. Gönen, arabanızda yan hava yastığı varsa ve çocukların oturduğu tarafa yakınsa tehlikeli olabileceğini de ifade etti.

Bebekle Uçakta Seyahat

Yrd. Doç. Dr. İsmail Gönen, uçak yolculuğu hakkında da bilgi verdi. Bebeklere özgü menü siparişinin 24 saat önceden verilebileceğini hatırlatan Gönen, ebeveynlere yanlarında bir miktar yiyecek almalarını önerdi. Gönen, uçakla seyahatte ön koltuklardan veya koridor tarafından yer ayarlanmasının kolaylık sağlayacağını vurguladı. Uçağın inip kalkarken basınç değişikliği nedeniyle bebeklerin, rahatsız olabileceğini anımsatan Gönen, bu sıralarda emzirmenin veya yiyecek vermenin kulakta basınç artışını engellemeye yardımcı olacağını aktardı. Bunun dışında ebeveynlere, bebeklerin yola çıkmadan 15-20 dakika öncesinde beslenebileceğini hatırlatan Gönen, “Yolculuk esnasında beslemek ve bebeğinize bir şeyler içirmek sakıncalı olabilir” dedi.

Bebek Koltuğuna Nasıl Oturtulmalı?

Çocuğun yaşına ve kilosuna göre bebek koltuğuna yüzü arkaya veya öne bakacak şekilde yerleştirileceğini ifade eden Gönen, “Bir yaşına kadar ya da kilosu 10 kilogramın altında olan tüm bebeklerin yüzü arabanın arkasına dönük şekilde oturtulması gerekir. Koltuğu da otomobile emniyet kemeriyle gergin olarak bağlamak unutulmamalı” şeklinde konuştu.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.