CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında koordinasyon eksikliği nedeniyle atanamayan gençlerin sorunlarını Meclis gündemine taşıyıp çözüm istedi. Atanmak için yeterli KPSS puanını alan ancak 6 aydır tebligat ulaşmadığı için mağdur edilen adaylar için Meclis Araştırması açılmasını isteyen Barut, kanayan yaranın tedavi edilmesini, mağduriyetin giderilmesini istedi.
"KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ VAR"
Kamu kurumlarına atanmak için yeterli KPSS puanını alan çok sayıda sosyal çalışmacı ve psikolog gibi adayın bulunduğunu anımsatan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, buna rağmen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında koordinasyon eksikliği nedeniyle herhangi bir kadroya yerleşemediklerini belirtti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2019/6 ataması ile sosyal çalışmacı, çocuk gelişimcisi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, büro personeli, diğer sağlık personeli, öğretmen kadrolarında toplam 2 bin 313 personel alımına çıktığını aktaran Barut, "Atamanın tercih sonuçları da 6 Aralık'ta bitmiştir. Bu esnada Sağlık Bakanlığı 2019/7 atamasına ilişkin tercihleri 13-19 Aralık 2019 tarihleri arasında almış, tercih sonuçları da 27 Aralık 2019 tarihinde açıklanmıştır. Aile Bakanlığı'nın 2019/6 ataması ve Sağlık Bakanlığı 2019/7 atamasında da sosyal çalışmacı, çocuk gelişimcisi, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen kadrolarına yer verilmiştir" dedi.
"MÜKERRER ATAMALAR OLDU"
Aile Bakanlığı'na yerleşen adaylara Sağlık Bakanlığı alıma çıkmadan tebligatlarının gönderilmediğini ifade eden Ayhan Barut, şöyle devam etti:
"Tebligatları gönderilmediğinden Aile Bakanlığı'na 2019/6 ataması ile yerleşen adaylar aynı pozisyona sahip kadrolara tercih vererek hem Aile Bakanlığının hem de Sağlık Bakanlığının kadrolarına yerleşmiş oldu. Kişiler kendi inisiyatiflerine bağlı olarak genellikle Sağlık Bakanlığı'na yerleşmiş ve Aile Bakanlığı'ndaki kadrolar boş kalmıştır. 2019/7 yerleştirmesinin ardından Sağlık Bakanlığı 2020/4 atamasına ilişkin tercihleri 14 - 20 Şubat tarihleri arasında almış, tercih sonuçları da 2 Mart 2020 tarihinde açıklanmıştır. Bu esnada yine tebligatlar ulaşmadığı için adaylar Sağlık Bakanlığı alımına tercih vererek hem Aile Bakanlığı hem de Sağlık Bakanlığına aynı pozisyon ve puanla yerleşmiş oldu. 2020/4 yerleştirmesinin ardından Sağlık Bakanlığı 2020/5 atamasına ilişkin tercihleri 26 Mart 2020- 01 Nisan 2020 tarihleri arasında almış, tercih sonuçları da 6 Nisan 2020 tarihinde açıklanmıştır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hala tebligatları tamamlamadığı için aynı sorunlar yaşanmıştır."
"EK ATAMA YAPILSIN"
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın atamalarla ilgili 6 Aralık'tan bu yana tebligatları tamamlayamadığına dikkat çeken Barut, "Bu esnada da Sağlık Bakanlığı üç ayrı alıma çıkınca başta sosyal çalışmacı kadrosu olmak üzere fizyoterapist, çocuk gelişimcisi, psikoloji, diyetisyen kadrolarında çok sayıda mükerrer atama söz konusudur. Hala tebligatları ulaşmayan adaylar olduğu için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndaki boş kalan kadroların net bir şekilde tespiti yapılamıyor. Adaylar, öncelikle tebligatların hemen tamamlanıp Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndaki boş kalan kadroların tespit edilmesini, boşta kalan kadrolara Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde 2018 KPSS puanı geçerliliğini yitirmeden ek atama yapılmasını istemektedir. Mükerrer atamalar sebebiyle çok sayıda gencimizin işsiz kalmasına, kamu kurumlarından hizmet bekleyen danışanların hizmet alamamasına yol açan bu sorunların tespiti ve çözümü için gerekli araştırmanın yapılarak adım atılması amacıyla Meclis Araştırması açılması amaçlanmıştır." dedi.