Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk cumhurbaşkanı erdoğan abd AİLE kılıçdaroğlu çukurova belediye başkanı soner çetin terörist çin CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Beko: “Emekli, Memur ve İşçi Açlığa Mahkum Edildi”

Ekonomik kriz ve pandeminin ağır şartlarında emekli, memur ve işçinin açlığa mahkum edildiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sarayın kötü ekonomi yönetimi sonucunda gerçek enflasyonun yüzde 30’lara yükseldiğini, asgari ücretliye yüzde 21,6, kamu emekçilerine yüzde 7 oranında zam yapılmasını “vicdansızlık ve adaletsizlik” olarak değerlendirdi.

Türkiye’de açlık sınırının 3 bin 146 lira, yoksulluk sınırının 11 bin 186 TL’yi aştığını, TÜİK’in sahte enflasyon rakamlarıyla toplumun yanıltmaya devam edildiğini söyleyen Beko, “Pandemi ile artan hayat pahalılığını görmezden gelen Saray yönetimi, her dönem enflasyon farkı aldatmacasıyla işçi, memur ve emeklilerin aklıyla alay etmektedir” eleştirisinde bulundu.



GERÇEK ENFLASYON YÜZDE 30’LARI GEÇTİ!

Saray'ın, saplantı haline getirdiği yanlış faiz politikaları sonucu, artan hayat pahalılığını görmezden geldiğini vurgulayan Beko, gerçek enflasyonun yüzde 30’ları geçtiğini belirterek, “Memurları Hakem Kurulu kararı ile 2021 yılı için yüzde 3+3 oranında maaş artışına mahkum etmişlerdir. Her dönem enflasyon farkı aldatmacasıyla memur ve emekliler oyalanmaktadır. Memur maaşları erimekte alım gücü düşmektedir. Memur maaşlarına yalnızca enflasyon kadar zam yapılmakta bu zam da altı ay geriden gelmektedir. Halkın; çarşıda, pazarda karşı karşıya kaldığı gerçek enflasyon yüzde 30’ları geçmiş durumda” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İKTİDARA ACİL OLARAK YAPMASI GEREKENLERİ SIRALADI

İktidara acil olarak yapması gerekenleri sıralayan Beko, iktidara, “Öncelikle TÜİK'in enflasyonu gizleyen ve sahte veri anlayışından vazgeçilmelidir. Kamu çalışanlarına satın alma gücünün korunabilmesi için ek zam yapılması şarttır. Emekçilerin; temel ekonomik sorunları arasında yer alan işsizlik, enflasyon, hayat pahalılığı, yoksulluk, yüksek borçluluk gibi sorunlara kalıcı çözümler için kamucu politikalara dönülmelidir. Asgari ücret vergi dışı bırakılmalı, vergi dilimleri 15’ten yüzde 10’a düşürülmeli ve sabit tutulmalıdır. 2000 yılı öncesi maaş alanlarla, 2000 yılı sonrası maaş bağlananların arasında maaş farkları oluştu. 20 yıldan bu yana emekliler, maaş farklarının verilmesini bekliyorlar. O nedenle bir kez daha vurgulamak isterim, intibak yasası mutlaka çıkarılmalıdır. Ocak ayında ödenen maaşın aralık ayında da aynı şekilde ödenmesi için EŞEL MOBİL sistemi uygulanmalıdır. Sosyo-ekonomik sorunları ancak kamucu politikalarla çözebilirsiniz” çağrısında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.