Öne Çıkanlar Kocaeli mitingi İşaretliler: Kurban Tuğrul Eryılmaz Mercedes Antalya Konyaaltı Üç Harfliler 3: Karabüyü terörist elektrik merkez bankası 12 Haziran 2024 Çarşamba Gündemi 2024 yılı Nisan ayına ilişkin Ciro Endeksleri Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen

Bedri Yalçın, Özel- Erdoğan Yakınlaşmasını Eleştirdi: “Siz Artık Ne Özgürsünüz Ne Özelsiniz”

ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakınlaşmasını; “Devlet Bahçeli de Numan Kurtulmuş da Süleyman Soylu da bir zamanlar Erdoğan’a karşıydı. Kim karşı ise yanına aldı. Özgür Özel sizde mi yanında biat etmek için mücadele veriyorsunuz? Özgür Özel beklentiniz ne? Siz artık ne Özgürsünüz ne özelsiniz. Erdoğan’ın yanında sıradan birisiniz” sözleriyle eleştirdi.
 



Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği sohbeti sert bir şekilde eleştirdi. Yalçın, CHP'nin ana muhalefet ekseninden kaydığını vurguladı.

ÖZGÜR BEY, ÖZGÜR OLUN!
Yalçın, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Şahit ol yarabbi şahit ol, haklarımızı helal etmiyoruz! Müzakere değil mücadele istiyoruz! Özgür bey, özgür olun! Müzakere değil mücadele edin! Yoksa itaat et rahat et anlayışına mı geçiyorsunuz? Bu halk alkışla getirir, tükürükle gönderir."

EN BÜYÜK BEKLENTİSİ YENİ ANAYASA
Yalçın, Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olası görüşmesine yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: "Bu yumuşama devri defalarca geçmişte yaşandı. Kılıçdaroğlu belki yumuşar, arayı bulur, diyalog kurarız diye defalarca ortayı bulmaya çalıştı, ama olmadı. Erdoğan sadece ve sadece çıkarı olanın yüzüne güler, elini sıkar, bu kadar. Şimdi en büyük beklentisi yeni anayasa ile ölene kadar yeni devlet kurup başında oturma hayali."

"ÖZGÜR ÖZEL HALKIN UMUTLARINI TÜKETİYOR"
Yalçın, Özgür Özel'in liderliğini de eleştirerek, "Özgür Özel kazayla kazanılan bir zaferin hak etmediği meyvelerini hızla yiyip tüketiyor. Ne mitingler ne eylemlerinde tutarlılık var. Halk zaten yorgun, bezgin, umutsuz. Bir de bu yapılanları görüp CHP’den daha çok uzaklaşıyor. Özgür Özel sadece kendini bitirmiyor, halkta kalan son umutları da tüketiyor" dedi.

"ERDOĞAN İLE YUMUŞAMA OLMAZ"
Yalçın, Erdoğan ile yumuşamanın mümkün olmadığını belirterek, "Muhalif CHP'ye oy veren halk, iki büklüm yumuşak değil, Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyete sahip çıkan sert bir muhalefet istiyor. Erdoğan ile yumuşama olmaz. Yumuşayarak Erdoğan’ın tabanından size oy kaymaz. Kaymadığı gibi kendi tabanınızı kendinizden uzaklaştırırsınız. Acı kısa özet budur" diye konuştu.

"İLK SEÇİMDE ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİ CHP'NİN YAPMADIĞINI YAPACAK"
Yalçın, CHP'nin liderinin Erdoğan hayranlığını doğru bulmadığını ifade ederek, "İktidar iktidarlığını, muhalefet muhalefetliğini bilmeli. İlk seçimde Anadolu Birliği Partisi olarak CHP'nin yapamadığını yapacağız" dedi.
Bedri Yalçın’ın bu açıklamaları, mevcut siyasi atmosferde önemli bir tartışma başlattı. Yalçın, ana muhalefet partisinin halkın beklentilerine cevap vermediğini ve daha sert bir muhalefet gerektiğini belirterek, Anadolu Birliği Partisi'nin bu rolü üstleneceğini vurguladı.

KİM KARŞI İSE YANINA ALDI
Devlet Bahçeli’yi de eleştiren Yalçın, “Farkınız nerede?” diye sordu ve şöyle devam etti: “Devlet Bahçeli de bir zamanlar Erdoğan’a karşı idi. Şimdi yanında. Numan Kurtulmuş da karşı idi o da yanında. Süleyman Soylu da karşıydı o da yanında. Kim karşı ise yanına aldı. Özgür Özel sizde mi yanında biat etmek için mücadele veriyorsunuz? Özgür Özel beklentiniz ne? Halk mı rant mı? Biat et rahat et anlayışına mı sahipsiniz? Siz artık ne Özgürsünüz ne özelsiniz. Erdoğan’ın yanında sıradan birisiniz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.