Öne Çıkanlar palandöken CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut cumhurbaşkanı erdoğan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu deprem tsk Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Haberleri recep tayyip erdoğan binali yıldırım Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar pkk

Bakan Kacır: “Araban Sarımsağında Avrupa Birliği Tescili İçin Son Aşamaya Gelindi”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Araban Sarımsağının Avrupa Birliği’nde (AB) tescili için son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Kacır, “Gaziantep ilimizin önemli tarım ürünlerinden biri olan Araban Sarımsağının AB’de tescillenmesi, yerel üreticilerimizin dünyaya açılmasına imkan sağlayacak.” dedi.

2023 yılında tescil edilen 6 coğrafi işaret ile AB nezdinde mevcut durumda 14 tescilli coğrafi işaret bulunduğunu belirten Kacır, başvuru süreçlerinin TÜRKPATENT tarafından yakından takip edildiğini ve tescil sayısının 2023 bitmeden 20'ye yükseleceğini kaydetti.

İklim koşulları nedeniyle erken yetişmesi özelliği ile bilinen Araban Sarımsağı, iri dişli, yüksek aromalı, ayıklanması kolay, mineral ve vitamin açısından zengin olması özellikleriyle öne çıkıyor.

Avrupa Birliği Resmi Gazetesi'ndeki ilan aşamasının tamamlanmasıyla Araban Sarımsağı da AB nezdinde tescil edilecek.

47 COĞRAFİ ÜRÜNÜN TESCİL İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Türkiye'nin AB'de tescilli Antakya Künefesi, Aydın İnciri, Aydın Kestanesi, Bayramiç Beyazı, Çağlayancerit Cevizi, Edremit Zeytinyağı, Gaziantep Baklavası, Gemlik Zeytini, Giresun Tombul Fındığı, Malatya Kayısısı, Milas Zeytinyağı, Milas Yağlı Zeytini, Suruç Narı, Taşköprü Sarımsağı coğrafi işaretlerinin yanı sıra 7’si ilan aşamasında olmak üzere 47 coğrafi işaretin tescil işlemleri sürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.