Türkiye Finans Katılım Bankası’nın 2019 yılı ilk yarı yıl sonuçları açıklandı. 2018 yıl sonuna göre bilanço büyüklüğünü yüzde 8 arttıran Banka 50,8 milyar lira değerinde aktif büyüklüğe ulaştı. Sürdürülebilir ve kârlı büyüme stratejisi sonucunda yılın ilk yarısında 205 milyon lira net kâr elde eden Banka’nın mevduat artışı ise katılım bankacılığı sektörünün üzerinde gerçekleşti. Türkiye Finans, ilk yarı yılda 32,6 milyar lira fon kullandırarak ve 5,1 milyar lira değerinde kira sertifikası ihraç ederek reel ekonomiyi desteklemeye devam etti.
Türkiye Finans 5 Ağustos 2019 tarihinde KAP’a yaptığı yazılı açıklamada, 2019 yılı ilk yarı yıl finansal sonuçlarını duyurdu. 205 milyon lira net kâr açıklayan Banka, toplam aktiflerde bir önceki yılın sonuna göre yüzde 8 artış göstererek 50,8 milyar lira büyüklüğe ulaştı.
Katılım bankacılığı sektöründeki mevduat artışının üzerinde bir performans göstererek 2018 yılsonuna göre yüzde 32’lik artışla 35,4 milyar lira fon toplayan Banka, 32,6 milyar lira fon kullandırarak reel ekonomiyi destekledi. Yüksek tutarlı kira sertifikası ihraçlarıyla topladığı fonları arttıran Türkiye Finans, reel ekonominin büyümesine ve yatırım enstrümanlarının çeşitliliğine katkı sunuyor. 2019 yılı başından itibaren kira sertifikası ihraçlarında toplamda yaklaşık 5,1 milyar lira seviyesine ulaşan Banka, sadece kendi portföyüne değil, katılım bankacılığı sektörünün ve Türkiye ekonomisinin gelişimine ivme kazandırıyor.
2019 yılının ilk yarısını 4,6 milyar lira değerinde özkaynakla kapatan Türkiye Finans, sermaye yeterlilik oranını da yüzde 16,6 seviyesinde gerçekleştirerek 2018 yıl sonu seviyesini korudu.
Türkiye Finans Finans ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Mete Kanat, Bankanın finansal sonuçlarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “2019’un ilk yarısında da sürdürülebilir ve kârlı büyüme stratejisinden ödün vermeyen Türkiye Finans, ilk yarı yılı 205 milyon lira net kâr ile tamamladı. Diğer yandan Bankamız, 50,8 milyar lira değere ulaşan aktif büyüklüğüyle hem kendi portföyünü hem de katılım bankacılığı sektörünü büyüttü.Kâr payı oranında en üst sıralarda yer alan Türkiye Finans, mevduat artışında sektör ortalamasının üzerinde ilerleme kaydetti. Önümüzdeki süreçte TL mevduat toplamaya daha fazla odaklanacak ve bu yönde yeni uygulamalar hayata geçireceğiz. TL mevduatlara yönelik yenilediğimiz perakende teşvik modelimiz bu uygulamalara örnek niteliği taşımaktadır. Müşterilerimizle bire bir iletişimimizi güçlendiren şubeleşme stratejimiz kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında şubeler açıyor ve ayak izimizi genişletiyoruz. Diğer yandan PTT ve Yapı Kredi Bankası ile Temmuz ayında yaptığımız ortak ATM anlaşması sayesinde kamu bankalarının ortak ATM ağından sonra Türkiye’de en geniş ATM ağına sahip özel banka olduk.
Teknolojiyi ve inovasyonu önceliğimize alıyor ve katılım bankacılığını dijitalleşme ile bütünleştiren fintech projeleriyle ödüller almaya ve sektörde ilk olan ürünleri geliştirmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin en iyi katılım bankası seçilen Türkiye Finans olarak önümüzdeki dönemde sektörü ve Türkiye ekonomisini büyüten adımlar atmayı, inovatif ürünler geliştirmeyi ve yeni dijital bankacılık yatırımlarımızı da müşterilerimizle buluşturmayı sürdüreceğiz.” dedi.