Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Bakanlığınca TÜBİTAK Projesi kapsamında "Ülkesel Canavar Otu Projesi" yürütüldüğünü, proje ile "Türkiye Canavar Otu" haritası hazırlandığını belirtti.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Bakan Fakıbaba, Orta Anadolu Bölgesi koşulları için hastalık ve zararlılara dayanıklı/toleranslı ve yüksek verimli, tüketici isteklerine uygun tane tipinde, erkenci, protein oram ve besin değeri yüksek, adaptasyon kabiliyeti iyi olan çeşitleri geliştirmek amacıyla "Orta Güney Anadolu Havzası Kuru Fasulye Islah Araştırmaları" başlatıldığını, ıslah çalışmalarının devam etmekte olduğunu kaydetti.
Fakıbaba, Bakanlığınca TÜBİTAK Projesi kapsamında "Ülkesel Canavar Otu Projesi" yürütüldüğünü belirterek, “Proje ile 'Türkiye Canavar Otu' haritası hazırlanmış ve mücadele yöntemlerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar yürütülmüştür. Canavar otu ile mücadele çalışmaları, zirai mücadele teknik talimatları ve mücadele prensipleri doğrultusunda yürütülmektedir” dedi.