Toplanan inek sütü miktarı, 2020 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,9 artarak 806 bin 721 ton oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı Ocak ayına ilişkin Süt ve Süt Ürünleri Üretimini açıkladı. Buna göre, Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %8,9 arttı.
Ocak ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.
Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %8,7 artarak 146 bin 247 ton olarak gerçekleşti.
Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %8,1 artarak 91 bin 983 ton olarak gerçekleşti.
Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ayran üretimi %14, tereyağı üretimi %5,7, inek peyniri üretimi %0,4 artarken, tam yağlı süt tozu üretimi %2,5, kaymak üretimi %5,3, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %10,8 ve yağsız süt tozu üretimi %12,3 azalmıştır.