Toplam kırmızı et üretimi I. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 18,6 bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 16,5 oranında azaldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), I. Çeyrek: Ocak-Aralık, 2019 Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıkladı. Buna göre; Toplam kırmızı et üretimi bir önceki çeyreğe göre %18,6, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %16,5 oranında azaldı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 174 bin 52 ton olarak gerçekleşti.
Sığır eti üretimi 191 bin 287 ton olarak tahmin edildi
Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %20,2, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %13,7 oranında azaldı.
Koyun eti üretimi 17 bin 932 ton olarak tahmin edildi
Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %0,2 artarken bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %33,7 oranında azaldı.