Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin “Milli Teknoloji Hamlesi” adı altında yürüttüğü stratejiyle teknolojik ve ekonomik bağımsızlığını güçlendirmeyi hedeflediğini belirterek, “Teknoloji alanındaki en önemli yatırım genç beyinlere yapılandır” dedi.
“İlaç Takip Sistemi”, “İlaç Karar Destek Sistemi”, “Reçete Bilgi Sistemi”, “Merkezi e-Reçete Sistemi”, “e-Nabız” ve daha birçok ulusal ölçekli sağlık bilişimi projesini hayata geçiren Tiga Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten ATO Yönetim Kurulu Üyesi Adem Ali Yılmaz’ın kurucusu olduğu Tiga Vakfı, burs verdiği öğrencilerle, bilişim sektörü profesyonellerini “Teknoloji Yıldızları Buluşması” toplantısında bir araya getirdi. ATO ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, ekonomik büyüme ile teknolojik gelişme arasında yakın ilişki olduğunu belirterek, yükselen ekonomiler açısından teknolojik gelişmelerin büyümeni itici gücü olduğunu söyledi. Teknolojiye sahip olan ekonomilerin diğerlerine fark attığını belirten Baran, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi” adı altında yürüttüğü stratejiyle, teknolojik ve ekonomik bağımsızlığını güçlendirmeyi, yerli ve milli teknolojileri geliştirmeyi hedeflediğini vurguladı. Üretimin, sanayinin, ticaretin gelişip, ilerlemesi, yüksek katma değerli ihracatın, istihdamın, vergi gelirlerinin artmasının yerli ve milli yüksek teknolojik gelişme ile mümkün olduğuna dikkat çeken Baran, “Teknoloji alanındaki en önemli yatırımın, genç beyinlere yapılandır” dedi.
Tiga Vakfı’nın sağlık bilişimi alanında kazandığı bilgi, birikim ve deneyimi gençlerin eğitim ve gelişimine aktardığını kaydeden Baran, “Vakıf; bilişim ve mühendislik alanında eğitim gören gençlere, gerek burs programları, gerek rehberlik hizmetleri ve eğitim seminerleri aracılığıyla bilgi ve deneyim aktarımı sağlayarak; teorik bilgilerini pratik becerilerle pekiştirmelerine katkıda bulunuyor. Gençlerin bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerine imkân tanıyan Tiga Vakfı; onların küresel rekabette söz sahibi olabilmelerinin de yolunu açıyor” diye konuştu.
“Vakıflar, medeniyetimizin bize bıraktığı en büyük hazinelerdir” diyen Baran, Tiga Vakfı’nın ülkenin teknolojik gelişiminde bayrağı taşıyacak gençlere destek olarak, toplumsal refaha ve ülke kalkınmasına katkı sağladığını söyledi.
“GELECEĞİN SEKTÖR LİDERLERİNİ YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Tiga Vakfı Başkanı ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi Adem Ali Yılmaz da programın açılışında yaptığı konuşmada, düzenledikleri programla Tiga Vakfı olarak gençlere maddi destek sağlamanın ötesine geçerek bilgi birikimlerini artırmayı hedeflediklerini anlattı. “Geleceğin sektör liderlerini yetiştirmeyi hedefliyoruz” diyen Yılmaz, genç mühendis adaylarına bilişim sektörünün pozisyonları hakkında bilgi vererek kariyerlerine ışık tutmak istediklerini söyledi.
Vakıf müessesenin önemine dikkat çeken Yılmaz, “Tarih boyunca vakıflar toplumların gelişiminde yardımlaşma ve dayanışma kültürünün yayılmasında önemli rol oynamıştır. Bizler de bu değerin mirası devam ettirerek topluma faydalı olmayı ve gençlerin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Tiga Vakfı olarak kuruluş gayemiz bilim ve teknoloji alanlarında temel insani değerlerle ve kültürümüzle uyumlu insanlığın refah, huzur ve gelişimini merkeze alan bireyler yetiştirmektir. Amacımız sadece bilim ve teknolojiye katkıda bulunmak değil aynı zamanda insanlığa hizmet edecek projeler geliştirmek ve bu projelerin hayata geçmesini sağlamaktır. Bu nedenle teknik kapasitemizi ve donanımızı sadece ekonomik değere dönüştürmekle yetinmiyor aynı zamanda gençlerimize rehberlik etmeyi ve onların gelişimine katkıda bulunmayı toplumsal bir sorumluluk olarak görüyoruz” dedi.
Konuşmasında gençlere seslenen Yılmaz, “Sizler ülkemizin geleceği için büyük bir önem taşıyorsunuz. Bugün burada bulunan her birimiz geleceğin liderleri, bilim insanları, mühendisleri ve gelişimcileri olarak ülkemizin kalkınmasında ve gelişiminde önemli rol oynayacaksınız. Kendinizi iyi yetiştirmek, sahip olduğunuz bilgi ve becerilerle doğup büyüdüğünüz topraklara borcunuzu ödemek büyük bir sorumluluktur. Bizler Tiga Vakfı olarak bu noktada sizlere destek olmayı ve yol gösterişi olmayı görev ediyoruz. Siz gençlerin her birinizin potansiyelini en üst düzeyde kullanabilmesi, bilgi ve becerilerini geliştirerek topluma faydalı teknolojiler üretilmesi için sizlere destek olmak istiyoruz. Unutmayın ki geleceğin teknolojileri sizlerin ellerinde şekillenecek. Sahip olduğunuz bilgi ve becerilerle sadece kendi geleceğinizi değil aynı zamanda toplumunuzun ve ülkemizin geleceğini de inşa edeceksiniz. Bizler Tiga Vakfı olarak bu yolda her zaman yanınızda olacağız ve sizlere destek olmaktan büyük bir durum duyacağız” diye konuştu.
BİLİŞİM DÜNYASINDA ÖNE ÇIKAN POZİSYONLAR
Açılış konuşmalarının ardından “Bilişim Dünyasında Öne Çıkan Pozisyonlar” paneli ile sektörde yer alan uzmanlar deneyimlerini gençlere aktardı. Tiga Yönetim Kurulu Üyesi Mete Karaca moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Tiga Pazarlama Direktörü Onur Altınküplü, Tiga İnsan Kaynakları Direktörü Zehra Alan, Tiga Program Yöneticisi Serhat Naykı, Tiga Lider Proje Yöneticisi Tan Atagören, Tiga Kontrat ve Teklif Yöneticisi Ece Köksal, Tiga Geliştirme Yöneticisi Önder Sezer konuşmacı olarak yer aldı.
Panel sonrasında ATO Fuaye alanında gerçekleşen odak grup toplantılarında da sektör temsilcileri genç mühendis adayları birebir görüşme gerçekleştirerek gençlerin sorularını cevapladı.