Öne Çıkanlar diyarbakır CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin AİLE terörist bugünün gündemi abd fenerbahçe chp Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan gündem başlıkları gündem özeti dolar

2021 Yılı Bitkisel Ürün Fiyatları Ve Üretim Değerleri Açıklandı

Buğday (durum) fiyatı 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 35,95 artarak 2,04 TL oldu. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı Bitkisel Ürün Fiyatları ve Üretim Değerini açıkladı. Buna göre; Tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerden, 2021 yılında bir önceki yıla göre artış gösteren diğer ürünler ise, %58,69 ile mercimek (kırmızı), %47,35 ile arpa (diğer) ve %12,37 ile patates (diğer) oldu.

Sebzelerden domates (sofralık) fiyatı bir önceki yıla göre %14,78 artış gösterdi

Sebzelerden, 2021 yılında bir önceki yıla göre hıyar (sofralık) fiyatında %30,22, patlıcan fiyatında %22,15, biber (sivri) fiyatında %13,03 artış gerçekleşti. Buna karşılık bir önceki yıla göre azalış gösteren tek ürün ise %24,86 ile soğan (kuru) oldu.

Meyveler, içecek ve baharat bitkilerinden zeytin (sofralık) fiyatında yıllık %31,85 artış oldu

Meyveler, içecek ve baharat bitkilerinden, 2021 yılında bir önceki yıla göre artış gösteren diğer ürünler sırasıyla, %34,99 ile portakal (Washington), %21,69 ile üzüm (sofralık çekirdekli) ve %19,32 ile elma (starking) oldu. Buna karşılık bir önceki yıla göre azalış gösteren tek ürün ise %31,81 ile limon oldu.

Tahıllar ve diğer bitkisel ürünler üretim değerinde yıllık %34,98 artış gerçekleşti 

Meyveler, içecek ve baharat bitkileri üretim değeri bir önceki yıla göre %22,26 artışla 113,16 milyar TL ve sebzeler üretim değeri bir önceki yıla göre %7,44 artışla 59,40 milyar TL oldu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.