Öne Çıkanlar deprem tsk cumhurbaşkanı erdoğan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım Kuşadası Belediyesi Haberleri recep tayyip erdoğan palandöken pkk kurban bayramı tüik

“Yabancı Bir Dil Bilmek Bireysel, Ulusal Ve Uluslararası Boyutlarıyla Ele Alınması Gereken Bir İhtiyaç”

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Yabancı bir dil bilmek bireysel, ulusal ve uluslararası boyutlarıyla ele alınması gereken bir ihtiyaç ve eğitimin tartışmasız bir unsuru. Biz yabancı dil eğitiminin; ekonomik kalkınmamız, bilim ve teknolojide ilerlememiz, kültür ve sanatta gelişmemiz için kısacası hayalini kurduğumuz geleceğimiz için olmazsa olmaz olduğunun bilincindeyiz. Bu saiklerle eğitimin her kademesinde yabancı dil becerilerine gerekli yatırımı yapmak, stratejiler geliştirmek bizim için millî bir ödev.” dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel MüdürlüğüBritish Council ve Sabancı Vakfı iş birliğinde İngilizce öğretmenlerinin sürekli mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen “English Together” Projesi, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, British Council Eğitim Direktörü Ayşen Güven ve öğretmenlerin katıldığı toplantı ile kamuoyuna duyuruldu.

3 Yılda 37 Bin İngilizce Öğretmeni ve 16 Milyon Öğrenciye Ulaşılması Hedefleniyor

Proje, ortaokullarda görev yapan İngilizce öğretmenlerinin mesleki ve bireysel gelişimlerini destekleyerek modern dil öğretim yöntem ve tekniklerini teşvik etmeyi ve yabancı dil öğretiminin etkinliğini artırmayı amaçlıyor. Ankara’da 19 ilçede 550 İngilizce öğretmeni ve 50 binden fazla öğrenciye ulaşılan ve pilot aşaması tamamlanan projenin tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması ve üç yılda 37 bin İngilizce öğretmeni ile yaklaşık 16 milyon öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, projenin tanıtım programında gerçekleştirdiği konuşmasında, “Yabancı bir dil bilmek bireysel, ulusal ve uluslararası boyutlarıyla ele alınması gereken bir ihtiyaç ve eğitimin tartışmasız bir unsuru. Biz yabancı dil eğitiminin; ekonomik kalkınmamız, bilim ve teknolojide ilerlememiz, kültür ve sanatta gelişmemiz için kısacası hayalini kurduğumuz geleceğimiz için olmazsa olmaz olduğunun bilincindeyiz. Bu saiklerle eğitimin her kademesinde yabancı dil becerilerine gerekli yatırımı yapmak, stratejiler geliştirmek bizim için millî bir ödev.” dedi. Yabancı dil eğitimindeki dönüşümü yeni bir bakış açısıyla ele alarak yol haritasını 2023 Vizyon Belgesi’nde ortaya koyduklarını belirten Selçuk, öncelikli hedeflerinin, dil öğretim standartlarının ve sınıf içi uygulamaların geliştirilmesi olduğuna dikkat çekti. “Ülkemizdeki çok sayıda uygulama ve tecrübeyi destekleyecek kendi öğrenme kültürümüze, okul iklimimize, ihtiyaçlarımıza yönelik işlevsel bir model oluşturmak istiyoruz.” diyen Bakan Selçuk, “İngilizce Öğretmenlerinin Sürekli Gelişimi Programı” ve bu kapsamda yürütülen “English Together” projesiyle bu modele yönelik oldukça önemli bir adım attıklarını, Türkiye’ye özgü bir model geliştirdiklerini ifade etti. “Öncelikle literatürü değil, sahayı esas aldık. Sahadan literatüre gittik.” diyen Bakan Selçuk, “Mesleki dayanışmayı, iş birliğini, örnek uygulama ve etkinlikleri içeren pratik ve işlevsel, kendimize özgü bir model ortaya koyduk.” ifadesini kullandı.

“İngilizce öğretmenlerimiz uzaktan eğitimle Edinburgh College eğitimcilerinden eş zamanlı eğitim alıyor.”

Proje kapsamında Bakanlık olarak öğretmenlerin mesleki süreçlerini ve gelişimlerini kendilerinin değerlendirip geliştirebilmeleri için Türkiye’de ve Birleşik Krallık’ta Edinburgh College’de eğitimler düzenlediklerini ifade eden Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu süreci desteklemek için pilot uygulamanın yapıldığı Ankara ilinde “Mesleki Öğrenme Toplulukları”nı kurduklarını söyledi. Proje kapsamında Bakanlık olarak öğretmenlerin mesleki süreçlerini ve gelişimlerini kendilerinin değerlendirip geliştirebilmeleri için Türkiye’de ve Birleşik Krallık’ta Edinburgh College’de eğitimler düzenlediklerini ifade eden Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu süreci desteklemek için pilot uygulamanın yapıldığı Ankara ilinde “Mesleki Öğrenme Toplulukları”nı kurduklarını söyledi. “Ankara’nın 19 ilçesinden İngilizce öğretmenlerimizin yer aldığı 9 gruptan oluşan bu topluluklar, yüz yüze ve çevrim içi toplantılarla bir araya geldi; yaşadıkları zorlukları, çözüm yollarını, tecrübeleri paylaşarak birbirlerine destek oldular, ayna tuttular. Müfredatı destekleyen sınıf dışı aktiviteler yaptılar, bunları paylaştılar, birbirlerine örnek ve ilham kaynağı oldular.” diyen Selçuk, projenin yayılımı için pilot uygulamayı genişlettiklerini, 23 ilde eğitimleri başlattıklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.