Türkiye İş Bankası, “Altın Gençler” uygulaması kapsamında 2017 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) bankanın yaşına eşit sayıda üstün başarı gösteren 93 öğrenciyi ödüllendirdi.
Türkiye İş Bankası, “Altın Gençler” uygulaması kapsamında 2017 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) bankanın yaşına eşit sayıda üstün başarı gösteren 93 öğrenciyi ödüllendirdi. Bu yıl LYS’de dereceye giren ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde eğitim hakkı elde eden öğrencilere ödülleri, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin de katılımıyla düzenlenen törende verildi. Genel Müdürlük binasındaki törene, öğrencilerin yanı sıra aileleri ve öğretmenleri de katıldı.
Adnan Bali, törende yaptığı konuşmada, öğrenciler ile onların başarılarında katkısı bulunan ailelerini ve öğretmenlerini kutladı. İş Bankası’nın kalkınmanın en temel unsurlarından biri olan eğitime özel önem verdiğinin altını çizen Bali, bankanın kurulduğu ilk yıllardan bu yana üstlendiği uzun soluklu sosyal sorumluluk projeleriyle, bu yöndeki desteğini sürdürdüğünü söyledi. 1971 yılından beri devam eden Altın Gençler uygulamasının bu konudaki yaklaşımın bir parçası olduğunu vurgulayan Bali, şimdiye kadar 3 binin üzerinde öğrencinin ödüllendirildiğini, uygulamanın ilk yıllarında ödül alanların 60 yaşını geçtiğini belirtti.
Başarının en önemli karakteristiği sürdürülebilir olması
Konuşmasında gençlere tavsiyelerde bulunan Bali, başarının ancak disiplinli çalışmayla sürdürülebileceğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Eminim birçoğunuzun kendi yaşamından deneyimlediği gibi, başarıya ancak sabırlı, kararlı ve disiplinli çalışmayla ulaşılır. Zekâdan çok hayatta disiplinli çalışmak önemlidir. Çıplak zekânın, çiğ zekânın, içi işlerlik kazanacak şekilde aileye, topluma, millete, devlete katkı sunacak şekilde doldurulmamış zekânın faydası olmaz. Ben hep bunu şöyle ifade ederim; hayat her zaman zekilerden çok disiplinlileri ödüllendirir. Onun için siz de zekânızın üzerine mutlaka çalışkanlığı ve disiplini ekleyin. Yine başarılarınız, hayatınızın belli dönemlerinde sizi hiçbir surette rehavete sürüklemesin. Çünkü başarının en önemli karakteristiği, sürdürülebilir olması. Başarıya, saman alevi gibi bir sıçramayla ulaşılmaz. Hep üzerine koyarak devam ettireceksiniz. Onun için rehavete kapılmamanızı öneririm. Kısa dönemli başarıların sizin başınızı döndürmesine izin vermeyin. Toplumdan kopmayın. Toplumla iç içe yaşamayı, çok farklı yelpazeden insanlarla, toplumsal gruplarla temasınızın asla kesmemeyi amaç edinin, buna özel olarak gayret gösterin. Çok steril, çok homojen, fanus içinde yaşanan hayatlar ne kadar nazari bilgilerle donanmış olurlarsa olsunlar, topluma yeteri kadar geri dönen anlayışta olmayabilirler. Toplumla iç içe, yanlışı doğrusu eğrisiyle beraber yaşamalısınız ve ona yönelik bağışıklıklar kazanmalısınız.”
İş Bankası tarihinin bir başarı hikâyesi olduğunu vurgulayan Bali, “Bu kurum 37 çalışan, 2 şube ve 1 milyon lira gibi küçük bir sermaye ile yola çıktı. Bugün 41 milyar TL’lik öz kaynak ile Türkiye’nin en büyük öz kaynağına sahip bankası konumunda bulunuyor. Biz disiplinli ve sabırlı çalışarak bu noktaya geldik” dedi.