Öne Çıkanlar Kocaeli mitingi İşaretliler: Kurban Tuğrul Eryılmaz Mercedes Antalya Konyaaltı Üç Harfliler 3: Karabüyü terörist elektrik merkez bankası Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen 8 Haziran 2024 Cumartesi Gündemi An ve Combat Wombat

Çin’deki Kayıtlı Motorlu Araç Sayısı 440 Milyona Çıktı

Çin’de yılın ilk yarısında 4,397 milyon yeni enerjili aracın (NEV) tescil edildiğini ve haziran ayı sonu itibarıyla yollardaki toplam NEV sayısının 24,72 milyona ulaştığını bildirdi. Bu rakam, yıllık bazda yüzde 39,41'lik bir artışı temsil ediyor. 2023’ün ilk yarısında 3,128 milyon NEV kaydedilmişti.



Haziran 2024 itibarıyla Çin’deki kayıtlı motorlu taşıt sayısı 345 milyon otomobil de dahil olmak üzere 440 milyona ulaştı. Emniyet’in verilerine göre tamamen elektrikli otomobiller , toplam yeni enerjili taşıt nüfusunun yüzde 73,36’sını oluşturan 18,13 milyon kullanımla ilk sırada yer alıyor. Ayrıca 2024'ün ilk yarısında 13,97 milyon yeni sürücü ehliyetini aldı. Çin’deki lisanslı sürücü sayısı şu anda 532 milyona ulaştı ve bunların 496 milyonunu otomobil sürücüleri oluşturuyor.

Ülke genelinde 96 şehirde 1 milyondan fazla araç bulunurken, bu sayı 2023’ün aynı dönemine göre sekiz şehir artış gösterdi. Bunlardan 43 şehirde 2 milyondan fazla araç bulunurken, 26 şehirde 3 milyondan fazla araç bulunuyor.

Özellikle Chengdu, Beijing ve Çongçing'deki araç popülasyonunun her birinde 6 milyonun üzerinde araç bulunurken, Shanghai Suzhou ve Zhengzhou’da ise her birinde 5 milyonun üzerinde araç bulunuyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.