Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu bugünün gündemi CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin diyarbakır chp pkk AİLE abd MSB tesk genel başkanı bendevi palandöken çukurova belediye başkanı soner çetin gündem başlıkları

AB Açıkladı: Türkiye Pandemi Önlemlerinde G20'nin En Başarılılarından

-Avrupa Komisyonu'nun "G20 Ülkeleri Arasında Makroekonomik Politika Önlemlerinin Karşılaştırılması. Krize Karşılık Uzun Vadeli Bir Maraton" başlıklı raporu yayınlandı. Buna göre Türkiye G20 ülkeleri arasında pandemi ölümlerini önlemede en başarılı 7. ülke oldu.



-Avrupa Komisyonu'na göre Türkiye; Çin ve Güney Kore ile birlikte pandemi zararlarını azaltmak üzere aldığı ekonomik mali önlemlerle ekonomisini en iyi koruyan 3 G20 ülkesinden biri oldu ve ilk kategoride yer aldı.


ANKARA(ANKA) - Avrupa Komisyonu Türkiye'nin pandemi ve sebep olduğu ekonomik sorunlarla mücadelede G20 ülkelerinin en başarılılarından biri olduğunu bildirdi.

-PANDEMİ ÖLÜMLERİNİ ÖNLEMEDE ALMANYA'DAN DAHA BAŞARILIYIZ

Avrupa Komisyonu'nun "G20 Ülkeleri Arasında Makroekonomik Politika Önlemlerinin Karşılaştırılması. Krize Karşılık Uzun Vadeli Bir Maraton" başlıklı raporu yayınlandı.

Buna göre Türkiye G20 ülkeleri arasında pandemi ölümlerini önlemede en başarılı 7. ülke oldu.

1000 kişide pandemi nedeniyle hayatını kaybeden insan sayısı Çin'de 3, Güney Kore'de 8, Japonya'da 12, Avustralya'da 35, Endonezya'da 39, Hindistan'da 72, Türkiye'de 98, Almanya'da 114, Suudi Arabistan'da 140, Rusya'da 142, Kanada'da 250, Güney Afrika'da 288, Arjantin'de 371, Fransa'da 476, İtalya'da 593, Meksika'doa 611, ABD'de 630, İngiltere'de 632, Brezilya'da 682 oldu.

Raporda AB ortalama raporları yer almadı.

-TÜRKİYE EKONOMİSİNİ EN İYİ KORUYAN 3 G20 ÜLKESİNDEN BİRİ

Raporun "Pandemi ve Korunmanın Acil Etkilerini Anlamak" başlıklı bölümünde Türkiye'nin başarısı şöyle anlatıldı:

"Kovid-19 pandemisi tüm G20 ülkeleri arasında yayıldı, ancak farklı yoğunluklarla ve farklı dönemlerde. Pandemi'nin ilk ve en sert vurduğu ülke Çin oldu, onu Avrupa ülkeleri izledi, pandemi daha sonra ABD ve Kanada'da, izleyen ülkeler olarak da Latin Amerika ve Hindistan geldi. Nihayetindeki ekonomik şok G20 ülkeleri arasında eşit bir şekilde farklılaştı. 2020'de beklenen GSYH temelinde (IMF'nin Ekim 2021 Dünya Ekonomik Görünüm Raporuna göre) G20 üyeleri üç gruba ayrılabilir. İlk grup GSYH artışları hala pozitif (Çin) ya da sadece hafifçe negatife dönmüş ülkelerden oluştu -yani GSYH'larında yüzde 2'den az düşüşle (Çin, Türkiye ve Güney Kore). İkinci ülkeler grubu GSYH düşüşlerinin yüzde 5'e kadar ulaştığı ülkelerce oluşturuldu (Endonezya, Avustralya, Rusya, ABD, Brezilya, Suudi Arabistan, Almanya ve Fransa). Son grup ise GSYH düşüşleri yüzde 5'ten fazla ülkelerden oluştu (Kanada, Güney Afrika, Hindistan, Fransa, Meksika, İtalya, İngiltere ve Arjantin)."

Raporun "Pandemiye İlk Karşılık, Maliye Politikasına Odaklanma" başlıklı bölümünde ise mali paketlerin boyutunun, büyük ölçüde ülkelerin mevcut mali alanlarına bağlı olduğu belirtildi. The Bank of International Settlements'ın yıllık ekonomik raporunda gösterildiği gibi, ülke kredi temerrüt takası (CDS) priminin en fazla yükseldiği ülkelerde ve özellikle daha önce yüksek olduğu ülkelerde pandemiye karşılık olarak verilen bütçe genişlemelerinin daha küçük olduğu belirtildi.

CDS handikapının özellikle G20 yükselen ekonomileri Arjantin, Türkiye, Meksika ve Brezilya için geçerli olduğu belirtilen AB raporunda "Almanya, Japonya ve ABD gibi kriz öncesi kredi notu daha yüksek olan ülkeler daha geniş kapsamlı bütçe tedbirleri uygulamaya koydular" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.